Op zondag 2 oktober, IsraĆ«lzondag, wordt in De Hoeksteen weer een bijeenkomst gehouden en deze keer gaat het over de schilder Chagall en met name over de gebrandschilderde ramen van deze kunstenaar. Pieter de Graaf vertelt over de schilder, zijn leven en achtergrond als chassidische jood in het toenmalige Rusland. Hij toont de raamschilderingen, leest de bijbehorende bijbel gedeelten en laat passende Joodse muziek horen. Er is ook ruimte voor gemeentezang, want we zullen ook samen liederen zingen die passen bij de onderwerpen die Chagall naar voren brengt. 

Deze bijeenkomst past bij de IsraĆ«lzondag, de jaarlijkse zondag waarop de band met het Joodse volk wordt herdacht. Voor de Protestantse Kerk is deze relatie met het Joodse volk een wezenlijk onderdeel van de eigen identiteit. Daarom bezinnen we ons op de joodse wortels van ons geloof en bevorderen we het gesprek tussen Joden en christenen.

Iedereen is welkom. Het programma begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 11.15 uur, waarna er gelegenheid is om een kop koffie te drinken.