Gambia2

Dit is ons nieuwe buitenlands project. Deze keer is dit een project in Gambia van niet minder dan onze dorpsgenoten Jan en Mieke Sonneveld. U kent ze vast wel van de landwinkel “De Boomgaard”.

Sinds 2015 gaan zij naar Gambia (Afrika) om daar van betekenis te zijn voor hun naasten. Jan legt irrigatie aan in sinaasappel/bananenboomgaarden, doet onderhoudswerk op een compound. En in 2020 zijn ze een project met groentezaden gestart voor vrouwentuinen. Mieke helpt met het dagelijks leven op de compound en gaat naar basisscholen om kinderen blij te maken met een CORRECTBOOK. Bijna 400 CorrectBooks zijn er, dankzij sponsoring, inmiddels uitgedeeld aan de kinderen. 

Voor € 10,-- kunnen wij de kinderen daar helpen aan duurzaam schrijfmateriaal

 Gambia1.jpg In januari 2022 gaan ze weer heel veel kinderen blij maken met een Correctbook. Op dit moment zijn er ook weer correctbooks onderweg met de boot naar Gambia. Als wij er dan in januari zijn hopen we die uit te gaan delen.

 Elk jaar willen ze terug gaan naar de scholen om te kijken hoe de kinderen het Correctbook gebruiken, of ze tegen problemen aanlopen, wat ze kunnen verbeteren en nieuwe kinderen een boek te geven etc.

 Correctbook  is dus een uitwisbaar schrift waar ze heel lang mee kunnen doen. Het stimuleert ook want de kinderen kunnen en mogen een fout maken en makkelijk herstellen. Je kan meer informatie vinden op www.correctbook.nl