Badtasan Elementary School

Badtasan
Edith Brenner, geboren in de Filipijnen en woonachtig met man en kinderen in Benthuizen is de drijvende kracht achter dit buitenlands Project. Edith werkt als Verzorgende IG (individuele gezondheidszorg) in de streek rond haar woonplaats, terwijl ze zich in haar vrije tijd bezig houdt met "Badtasan Elementary School".
Het is haar droom om de kinderen van die school te helpen om naar school te gaan, omdat hun ouders het zich niet kunnen veroorloven hen naar school te sturen. Zelf heeft zij ook in zo'n situatie gezeten om vanwege geld niet naar school te kunnen. Door hard te werken en vol te houden was zij in staat om te zijn wat ze vandaag is, maar ze weet nu hoe belangrijk goed onderwijs is!
Tijdens haar bezoek aan de Filipijnen maart 2017  heeft ze van dichtbij de zeer slechte situatie van mijn oude basisschool gezien. Dat was het moment voor haar om een stichting op te richten met als doel: de school te helpen en de leerlingen te laten bloeien: 'Stichting Badtasan Elementary School'. 
Wij als Hoeksteen Gemeente hebben besloten haar daar mee te helpen en in eerste instantie wordt onze steun gebruikt om een kantine te bouwen en in te richten.
Om een indruk te krijgen van wat we nu eigenlijk ondersteunen, kunnen er video's worden bekeken via deze link:  https://stichting-badtasan.nl/video/