In de erediensten die elke zondag plaatsvinden, kent de gemeente volgens rooster een open viering. Dat betekent, dat iedereen, die zich met de gemeente verbonden voelt en aan de Maaltijd deel wil nemen, welkom is. De meeste maaltijdvieringen hebben een lopende vorm. Naast wijn is er ook de mogelijkheid druivensap te ontvangen. Op Witte Donderdag en tijdens bid- en dankdag wordt de Maaltijd van de Heer in een kring rond de tafel gevierd.
Na het zingen en bidden van het tafelgebed nodigen wij iedereen, rij voor rij, uit naar voren te lopen. Natuurlijk kunt u als u moeilijk staat ook zittend bediend worden. Ook de kinderen zijn welkom. Brood en wijn worden aangereikt. Naast de diaken met de beker wijn staat een diaken met druivensap, voor kleine en grote mensen die liever geen alcohol gebruiken.

avondmaal

Voor de kinderen

Uitnodiging. Ken je dat? Je kijkt in de brievenbus en… er zit een envelop in, speciaal voor jou. Als je hem openmaakt zie je het meteen: Hoera, het is een uitnodiging! Je had het misschien al een beetje verwacht. Je beste vriend of vriendin geeft een feest en jij mag er bij zijn. Op de uitnodiging kun je precies lezen op welke dag het is, welke tijd en of je misschien je zwemspullen mee moet nemen…

Vandaag krijg je ook een uitnodiging. Morgen wordt in de kerk de Maaltijd van de Heer gevierd. Jij mag er bij zijn. Het wordt een bijzondere kerkdienst. Hoe gaat het dan precies?

Voor een groepen is er eerst een korte kindernevendienst. Daarna komt iedereen weer terug in de kerk en gaan we zingen. Waarom doen we dat? We willen God loven en danken. We zijn blij. God heeft ons geroepen. Daarna nodigt de dominee ons allemaal uit om mee te vieren aan de Maaltijd van de Heer. Eerst breekt de dominee het Brood en schenkt de dominee de wijn. Voor ons is er druivensap. We mogen proeven dat God van ons houdt. De dominee vertelt over Jezus. Jezus is ons voorbeeld om goede dingen voor anderen te doen. Hij heeft God gevraagd om de verkeerde dingen van ons te vergeven. Na het eten van een stukje brood en drinken van een slokje sap, zingen we om God te bedanken.